VIII. Deák főzőverseny
VII. Deák főzőverseny
2017. május
Nagyszerű hangulatban készültek a bográcsokban a finomabnál finomabb ételek a kollégium udvarán. Közben kezdetét vette a XII. Tanár-Diák Olimpia.

A győztes csapat a 9. csoport lett

Készül már a dobogós finomság.

6. csoport
A IV. Deák főzőverseny
2014
A győzelemhez egy jókedvű szakács kell:)
A júniusi főzőversenyünkön mind a 10 tanulócsoport főzőcsapata indult.A zsűrinek (Posta László igazgató, Mester-Varga Mónika, Oláh László, Czuper Edit) nehézséget okozott a három díjnyertes étel kiválasztása. A nyúlpörkölthöz nyúlt a zsűri az első helyezés odaítélésekor. Kapros gombás csirkepaprikás leves, kapros túrógombóccal követte a nyulat, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a sertéspörkölt ("Pörkölt csajos módra") kapaszkodott fel.

A győztes csapat főszakácsa, Mátyás Botond átvette a győztesnek járó kupát Posta László igazgatótól

A 4. főzőverseny résztvevői

1. csoport

2.csoport

3. csoport

4. csoport

5. Csoport

6. csoport A győztes csapat

7. csoport

8. csoport A 2. helyezett csapat "Lobogott is amint rakta..."

9. csoport

10. csoport A 3. helyezett csapat
A III. Deák főzőverseny 2013
A júniusi főzőversenyünkön nyolc tanulócsoport főzőcsapata indult. A zsűrinek (Posta László igazgató, Pál László, Kelemen Viktor öreg diák, Varga Attila, Mester Varga Mónika) nem volt könnyű kiválasztani a három győztest. Babgulyás, sertéspörkölt, paprikás krumpli, csülökpörkölt, lecsó, bőségbogrács, chilis bab pudinggal,milánói, versenyeztek az elsőbbségért.
Ime a végeredmény:
Gratulálunk a győzteseknek!

Posta László igazgató úr átadja a győztes csapatnak a kupát.

Így készült a chilis bab:)

Az első próba: gyújtsunk tüzet esőben!

A bronzos pörkölt

Készül a bőségbogrács

Megvan a legjobb recept?

Lecsó 7-es módra

Milánói ezüst

Ezt nézzétek meg!

A nem hivatalos gyorsasági verseny győztese a 4-es csoport lett.

A II. Deák Főzőverseny 2012
A versenyen mind a 10 tanulócsoport képviseltette magát. Mester Gyula tanárúr nagyon jól megszervezte a versenyt. A zsűri pozitívan értékelte az ételek ízvilágát. A diákok és a tanárok jól érezték magukat a rendezvényen. Köszönjük mindenkinek a segítségét akik lehetővé tették a verseny megvalósítását, a kollégium igazgatójának Posta Lászlónak, a tanároknak és a szorgoskodó diákoknak.
A rendezvény jó hangulatáról Géber Edit tanárnő és Kovács Sándor tanárúr fotói árulkodnak.
A győztesek útja a dobogóig:












A 2-es győztes csapat, Karácsony Attila "mesterszakáccsal".










zenei háttér

Ennyire jó ez a verseny! Szabó Bence DÖK elnök véleménye a rendezvényről.
Az l. Kollégiumi Főzőverseny 2011

Így készült a második helyezett töltöttkáposzta

Készül a bajnok pörkölt

A tökéletes paprikáskrumpli

A harmadik helyezett túrógombóckák

Keresik a fogást:

A zsűrizés:

Mindenki kosztja: készül a tojásos lecsó

Készül a babgulyás

Talán slambuc? (a gyorsasági verseny győztese)

Mire való az olajos forróvíz?

Megjöttek a vendégek

"Csendesebben vígadjanak!"

Akinek még ez sem volt elég


Aki nagyszerűen megszervezte a főzőversenyt: Mester Gyula tanár úr:


Köszönjük mindenkinek a segítségét, aki hozzájárul a rendezvény sikeréhez!
Repeta

A 2-es csoport készül a jövő évi főzőversenyre?
Kosztya Zoltán új fogásokat tanul?
A megmaradt krumplival mi legyen?
A helyes válaszokra rákérdezhettek.