VIII. Deák főzőverseny
VII. Deák főzőverseny
2017. május
Nagyszerű hangulatban készültek a bográcsokban a finomabnál finomabb ételek a kollégium udvarán. Közben kezdetét vette a XII. Tanár-Diák Olimpia.
A győztes csapat a 9. csoport lett
Készül már a dobogós finomság.
6. csoport
A IV. Deák főzőverseny
2014
A győzelemhez egy jókedvű szakács kell:)
A júniusi főzőversenyünkön mind a 10 tanulócsoport főzőcsapata indult.A zsűrinek (Posta László igazgató, Mester-Varga Mónika, Oláh László, Czuper Edit) nehézséget okozott a három díjnyertes étel kiválasztása. A nyúlpörkölthöz nyúlt a zsűri az első helyezés odaítélésekor. Kapros gombás csirkepaprikás leves, kapros túrógombóccal követte a nyulat, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a sertéspörkölt ("Pörkölt csajos módra") kapaszkodott fel.
A győztes csapat főszakácsa, Mátyás Botond átvette a győztesnek járó kupát Posta László igazgatótól
A 4. főzőverseny résztvevői
1. csoport
2.csoport
3. csoport
4. csoport
5. Csoport
6. csoport A győztes csapat
7. csoport
8. csoport A 2. helyezett csapat "Lobogott is amint rakta..."
9. csoport
10. csoport A 3. helyezett csapat
A III. Deák főzőverseny 2013
A júniusi főzőversenyünkön nyolc tanulócsoport főzőcsapata indult. A zsűrinek (Posta László igazgató, Pál László, Kelemen Viktor öreg diák, Varga Attila, Mester Varga Mónika) nem volt könnyű kiválasztani a három győztest. Babgulyás, sertéspörkölt, paprikás krumpli, csülökpörkölt, lecsó, bőségbogrács, chilis bab pudinggal,milánói, versenyeztek az elsőbbségért.
Ime a végeredmény:
Gratulálunk a győzteseknek!
Posta László igazgató úr átadja a győztes csapatnak a kupát.
Így készült a chilis bab:)
Az első próba: gyújtsunk tüzet esőben!
A bronzos pörkölt
Készül a bőségbogrács
Megvan a legjobb recept?
Lecsó 7-es módra
Milánói ezüst
Ezt nézzétek meg!
A nem hivatalos gyorsasági verseny győztese a 4-es csoport lett.
A II. Deák Főzőverseny 2012
A versenyen mind a 10 tanulócsoport képviseltette magát. Mester Gyula tanárúr nagyon jól megszervezte a versenyt. A zsűri pozitívan értékelte az ételek ízvilágát. A diákok és a tanárok jól érezték magukat a rendezvényen. Köszönjük mindenkinek a segítségét akik lehetővé tették a verseny megvalósítását, a kollégium igazgatójának Posta Lászlónak, a tanároknak és a szorgoskodó diákoknak.
A rendezvény jó hangulatáról Géber Edit tanárnő és Kovács Sándor tanárúr fotói árulkodnak.
A győztesek útja a dobogóig:
A 2-es győztes csapat, Karácsony Attila "mesterszakáccsal".
zenei háttér
Ennyire jó ez a verseny! Szabó Bence DÖK elnök véleménye a rendezvényről.
Az l. Kollégiumi Főzőverseny 2011
Így készült a második helyezett töltöttkáposzta
Készül a bajnok pörkölt
A tökéletes paprikáskrumpli
A harmadik helyezett túrógombóckák
Keresik a fogást:
A zsűrizés:
Mindenki kosztja: készül a tojásos lecsó
Készül a babgulyás
Talán slambuc? (a gyorsasági verseny győztese)
Mire való az olajos forróvíz?
Megjöttek a vendégek
"Csendesebben vígadjanak!"
Akinek még ez sem volt elég
Aki nagyszerűen megszervezte a főzőversenyt: Mester Gyula tanár úr:
Köszönjük mindenkinek a segítségét, aki hozzájárul a rendezvény sikeréhez!
Repeta
A 2-es csoport készül a jövő évi főzőversenyre?
Kosztya Zoltán új fogásokat tanul?
A megmaradt krumplival mi legyen?
A helyes válaszokra rákérdezhettek.