DEBRECENI DEÁK FERENC TEHETSÉGFEJLESZTŐ KÖZÉPISKOLAI SZAKKOLLÉGIUM

Hatékony segítség a tehetség felismeréséhez, kibontakozásához. Naprakész tájékoztatás a tehetséggondozó lehetőségekről. Kapcsolat a tehetséggondozásban jártas szakemberekkel, intézményekkel. Anyagi erőforrás bevonása a tehetségsegítés folyamatába.

A Deák Ferenc Középiskolai Kollégiumban voltam diák

Örömmel olvassuk volt diákjaink sikertörténeteit. Építő lehet a most még kollégista diákok számára is. Ezért várjuk ezeket a beszámolókat a következő címre: kedves.hattila@gmail.com

 • Mikor voltál kollégista?
 • Milyen volt számodra a kollégiumi élet?
 • Az élet milyen területein értél el sikereket?
 • Mit üzensz a mostani deákos kollégistáknak?
 • Megjelenhet-e ezen a honlapon a történeted?

Varga Ákos legújabb sikere a WorldSkills-en Abu-Dzabiban:

http://magyarorszagkul.nlcafe.hu/2017-10-24/debrecen-rendszergazda-szakmunkas-vilagverseny/

varga_akos.jpg

 

Itt olvashatnak Szilágyi György kiváló kollégistánk sikereiről:

http://inventures.eu/hack-them-if-you-can 

http://fn.hir24.hu/gazdasag/2014/09/15/vilagsiker-kapujaban-a-magyar-titkosito-vallalkozas/

 

 Magyar informatikusok Európa legjobbjai

http://index.hu/tech/2014/10/13/magyar_informatikusok_europa_legjobbjai/

europa_bajnok_kollegistaink.jpg

"A magyar informatikus csapat nyerte el az október 2-4. között Franciaországban lezajlott Euroskill-bajnokság aranyérmét. A 25 ország és 41 szakterület részvételével zajló versenyen a hazai informatikusok voltak a legjobbak, így a nemzet legjobbjának járó kitüntetést is ők kapták.

 

A kétévente megrendezett EuroSkills a legrangosabb európai szakmai verseny, 2018-ban Magyarország fogja rendezni. Az idei versenyt Lille-ben tartották, több mint 450 versenyző részvételével. A magyar küldöttség 15 szakmában képviseltette magát; végül 4 arany, 2 ezüst és 5 bronzéremmel térhetett haza. A nemzetek rangsorában ez hatodik helyet eredményezte.

 

A három magyar informatikus még a debreceni Mechwart Szakközépiskola diákjaként határozta el, hogy indulnak a HTTP Alapítvány által szervezett magyarországi válogatón. Bora László, Pető Roland és Varga Ákos – akik a hálózati informatikával a Cisco Hálózati Akadémia keretében ismerkedtek meg – csaknem másfél évig készültek a versenyre.

 

A háromnapos versenyen egy összetett informatikai hálózat felépítése és beállítása volt a feladat. A zsűri a rendszer biztonsági beállításait is részletesen tesztelte. A magyar fiúk mindhárom napon a legmagasabb pontot érték el a mezőnyben, így megérdemelték az aranyérmet."

 

InfoMaraton 2014 – Irány Las Vegas!

http://netacad.hu/hu/infomaraton2014 

"A győztes csapat két tagja már korábbi híradásainkból ismert lehet, hiszen Varga Ákos és Pető Roland tagja az őszi EuroSkills 2014-re készülő magyar csapatnak is. A team harmadik tagja Murzsa Zsolt volt. Mindannyian egykor a Mechwart Szakközépiskola padjait koptatták." és a Deák Ferenc Kollégium diákjai voltak.

"A számos értékes nyeremény mellett az első helyezettek jutalma egy egyhetes las vegasi tanulmányút. A fiúk június közepén utaznak ki az amerikai kaszinóvárosba, ahol részt vesznek a HP Discover konferenciáján.

Gratulálunk a győzteseknek és felkészítőiknek!"

INFOMARATON 2014

A Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola közreműködésével 4. alkalommal hirdették meg az országos 24 órás informatikai csapatversenyt, az INFOmaraton 2014-et, ami Magyarország egyetlen 24 órás rendszergazdai versenye.

A verseny elsősorban olyan leendő fiatal IT szakembereknek szól, akik úgy érzik, kellőképpen jártasak az informatikában, nem riadnak vissza a kihívásoktól, kitartóak és tudnak csapatban dolgozni.

A versenyen való részvétel támogatóknak köszönhetően most is ingyenes volt, a döntőn teljes ellátást (étkezést és szállást) biztosítottak minden csapatnak és az őket elkísérő tanárkollégáknak egyaránt.

INFOmaraton 2014 verseny fővédnöke Marekné Dr. Pintér Aranka, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke volt.

A verseny - mint ahogy eddig is - egy életszerű kerettörténetre épült. Az elődöntő és természetesen a döntő feladatai a FELHŐ köré rendeződtek.

Az elődöntőből a döntőbe kerülő legjobb 20 csapat számára egy 2x1 napos szakmai konzultációt tartottak Budapesten. Ezeken a szakmai napokon a különböző területekről érkező szakértőktől hallhattak értékes szakmai információkat a felhő technológiával, az IT biztonsággal és a döntő feladataival, valamint annak infrastruktúrájával kapcsolatban.

Fontos változásnak számít az előző évekhez képest, hogy a versenyt szervező staff az idén olyan csapat indulását is engedélyezte a versenyen, amelynek mindegyik tagja egyetemen vagy főiskolán tanul! Így sikerült megnövelni a jelentkező csapatok számát.

Az idei elődöntő volt a legnehezebb a verseny eddigi történetében, de a csapatok derekasan helytáltak.

A döntőben a Debreceni Deák Ferenc kollégium volt diákjai győzedelmeskedtek és ezzel jogot szereztek a Las Vegasban megtartott HP Discover konferencián való részvételre.

Fénykép forrása:http://infomaraton.hu/

infomaraton_1..jpg

 • I. hely: *this csapat
  - Pető Roland
  - Varga Ákos
  - Murzsa Zsolt

Örömmel tapasztaltuk, hogy a második helyezett csapatban is szerepelt egy volt Deákos tanuló Mecsei Dániel, és bronzérmes lett Kovács Szabolcs Zoltán. Gratulálunk a volt diákjainknak kiváló teljesítményükhöz és további sikereket kívánunk nekik pályájukon!

Megkértem Pető Rolandot, hogy írjon egy pár sort a Las Vegasi útjukról.

 

Infomaraton2014 fődíj: Las Vegas

Rövid beszámoló

 

„Az Infomaraton2014 verseny fődíjaként részt vehettünk a HP Discover 2014 konferencián, amely a mi legnagyobb örömünkre Las Vegasban került megrendezésre.

Az utazás rettenetesen hosszú volt. Amsterdamban és New Yorkban kellett átszállnunk, csaknem 20 órán át utaztunk, de megérte! Las Vegas közepén a Mirage nevű hotelbanmirage.gif  kaptunk szállást és körülbelül 5 napot tölthettünk a városban és környékén.

Egy teljesen más világot ismerhettünk meg Amerikában. A mértékegységrendszertől az emberek mentalitásáig minden különbözik az európaitól. Érdekesnek találtam, hogy 21 év a felnőtt korhatár, amit mindenhol be is tartatnak, de 16 éves kortól már lehet jogosítványt szerezni. Alkoholtartalmú italt nem szabad még zárt üvegben sem vinni az utcán. Bár mindenki tisztában van vele, hogy mi van a fekete zacskóbanJ

 Az emberek vidámak, jó kedvűek és látszólag mindenre ráérnek. Útbaigazítást kértünk egy éppen zenét hallgató embertől, megállt, kikapcsolta a zenét, köszönt és még ő kért elnézést tőlünk, majd útbaigazított minket. Véleményem szerint egy magyar nagyvárosban hasonló helyzetben elsétáltak volna mellettünk egy szó nélkül.

Las Vegasra szűkítve az élményeket, hatalmas kijelzők csillogás, villogás, pazarlás, kaszinók és vendéglátóhelyek mindenhol. A világ legismertebb épületeit lemásolták egy helyre. (Eiffel torony, Szabadság szobor, piramisok stb.) Ha az utcán megláttunk egy képet a falon, akkor rövidesen rájöttünk, hogy az nem kép, hanem érintőkijelző és valamilyen információt ad, vagy csak éppen képeket lehet rajta nézegetni.

Az árak a turizmushoz köthető dolgok esetében csillagászatiak, ami érthető is, hiszen valamiből fent kell tartani a pazar látványt, de életvitelszerűen nagyon kényelmesen megélnek az ember munkájukból. Egy Walmart nevű bevásárlóközpontban voltunk, ahol körülbelül ugyanolyan árak voltak, mint nálunk egy Tescoban vagy talán még egy kicsit jobbak. Az üzemanyag is majdnem feleannyiba kerül, mint Magyarországon.

Megnéztük még a Bryce Canyont, a Grand Canyont és a Hoover Gátat is. Gyönyörűek voltak! Az utazás a sivatagban pedig tényleg olyan volt, mint a filmekben: egy út megy a sivatagon keresztül több tíz vagy akár száz kilométeren keresztül kereszteződés vagy város nélkül.

Mindent összefoglalva egy felejthetetlen élményben volt részünk. Csodálatos út volt.”
 

2014. június                                                                                                   Pető Roland

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 13
Tegnapi: 41
Heti: 54
Havi: 948
Össz.: 187 790

Látogatottság növelés
Oldal: Sikerek a nagyvilágban
DEBRECENI DEÁK FERENC TEHETSÉGFEJLESZTŐ KÖZÉPISKOLAI SZAKKOLLÉGIUM - © 2008 - 2019 - deak-tehetsegpont.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »