DEBRECENI DEÁK FERENC TEHETSÉGFEJLESZTŐ KÖZÉPISKOLAI SZAKKOLLÉGIUM

Hatékony segítség a tehetség felismeréséhez, kibontakozásához. Naprakész tájékoztatás a tehetséggondozó lehetőségekről. Kapcsolat a tehetséggondozásban jártas szakemberekkel, intézményekkel. Anyagi erőforrás bevonása a tehetségsegítés folyamatába.

  1. A Kitaibel Pál Középiskolai Biológiai és Környezetvédelmi Tanulmányi Verseny hivatalos honlapja: w3soporon.hu/kitaibel/

Figyelmetekbe ajánljuk:

(csak a megadott honlapról érhető el)

A 35. DÖNTŐ  legjobb kiselőadásainak

letölthető prezentációi és a kiselőadások szövege
 

(A versenyzők évfolyama a 2009/2010-es tanév szerint van számozva.)


Gimnázium 9. évfolyam    

Szászi Áron József: Az ürgék nyomában    PREZENTÁCIÓ   Szöveg


Gimnázium 10. évfolyam    

Csizmadia Ádám    PREZENTÁCIÓ   Szöveg később


Szakközépiskola 9. évfolyam    

Sebők László: Megújul-e a Barcsi Borókás?   PREZENTÁCIÓ   Szöveg


Szakközépiskola 10. évfolyam   

Madar Lili Adrienn: Zoológiai kincsünk, a nagy szikibagoly nyomában   PREZENTÁCIÓ

2.Avram Hershko természettudományi verseny

 

A verseny meghirdetője a Karcag Város Önkormányzata

 

A verseny célja: A karcagi születésű Avram Hershko Nobel-díjas kutató tudományos munkásságának megismertetése, valamint a természettudományok, elsősorban a kémia, a biokémia, a biológia, biofizika, a környezetvédelem és a környezettudatos magatartás népszerűsítése.

 

A verseny kategóriái korcsoportok szerint: 9-10. évfolyam

 

A jelentkezés és a részvétel feltételei: a versenyre 3 fős, vegyes korosztályú (9-10. évfolyamos diákokból) álló csapatok nevezhetnek.


3.A Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma, Általános Iskolája és Diákotthona,
A Magyar Kémikusok Egyesülete
és a Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Akadémiai Bizottsága
 

ORSZÁGOS DIÁKVEGYÉSZ NAPOKAT rendez.

A jelentkezés feltételei:
A XIII. ORSZÁGOS DIÁKVEGYÉSZ NAPOKRA azok a középiskolás tanulók jelentkezhetnek valamely saját megfigyelésen, vagy kísérleti munkán alapuló 10 perces előadással. A diákkonferencián a tanulók a kémia bármely területéről és határterületeiről választott témából készült előadást tarthatnak, demonstrációs és kísérleti eszközöket használhatnak. Az előadást megbeszélés követi, kb. 5 percben. A diákokat egyetemi oktatókból és vegyészmérnökökből álló zsűri hallgatja meg. A zsűri a legjobb előadást tartó diákokat jutalomban részesíti, de abszolút rangsort nem állapít meg. A legkiemelkedőbb előadás elnyeri a diákvegyész napok fődíját.

Az értékelés szempontjai: szakmailag hibátlan legyen az előadás. A tanulók ismerjék vizsgálatuk tárgyának elméleti alapjait, ismerjék meg és használják fel az oda vonatkozó szakirodalmat. A diákok használjanak demonstrációs vagy kísérleti eszközöket. A zsűri értékeli a témaválasztást, az előadásmódot, az egyéni munkát és az időkeret betartását.
A legjobb diákelőadásokat kiadványban és szakmai folyóiratokban szeretnénk megjelentetni, ezért a tanulók előadásukat lemezen hozzák magukkal, vagy elektronikus úton küldjék el a szervezőknek a következő e-mail címre: leslie@reformatus-sp.sulinet.hu.

http://www.reformatus-sp.sulinet.hu/

4.XLIII Irinyi János Középiskolai Kémiaverseny

A verseny meghirdetője: A Magyar Kémikusok Egyesülete Kémiatanári Szakosztálya, és a Miskolci Egyetem

A verseny célja: a tehetséget felismerni, gondozni, a tehetség kibontakoztatását segíteni, növelni a természettudományos tanulás és tanítás hatékonyságát a magyarországi és a határon túli magyar oktatásban.
Az Országos Tanulmányi Versenyek évenként megújuló, és bővülő szakmai rendezvények, fő céljuk a tehetségek felkutatása, a tehetség gondozása, és kiválasztása. A közoktatás egészére vonatkozó reformtörekvések kiemelt szerepet szánnak a tehetséggondozásnak, az alkotóképesség fejlesztésének és kiterjesztésének. Az egyéni produktumokban tükröződik az iskolában folyó pedagógiai munka, a pedagógusok szakmai felkészültsége, az oktató munka hatékonysága.
Az Irinyi Verseny, mint a kémiaoktatás eszköze évtizedek óta jelen van Magyarországon és a határon túli magyar kémiaoktatásban is egyedülálló szerepet tölt be. Egyrészt a tehetségkutatás eszköze, másrészt növeli a tanulás és tanítás hatékonyságát. A versenyfeladatok kiválasztásának alapelvét a következőképpen fogalmazhatjuk meg: A kitűzött feladat a versenyző tudásának mélységét és ne csak a mennyiségét mérje. Vagyis a probléma megértése, vagy a megoldáshoz vezető út késztessen gondolkodásra. Úgy kell megválasztani a feladatot, hogy a kitűzött időn belül megoldható legyen.
A feladatok készítőinek célkitűzése, hogy a kommunikációs, a narratív, a döntési, a szabálykövető, a lényegkiemelő, a problémamegoldó, a kritikai, valamint a komplexitást és az információk kezelésével kapcsolatos képességeket (kulcskompetenciákat) próbálja meg mérni természettudományos és azon belül kémiai szempontból.
Közvetett céljaink között szerepel, - tudván a versenyek visszahatnak a mindennapi oktatásra-, hogy az egész magyar kémiaoktatást befolyásoljuk a képességközpontú gyakorlat orientált tanítás irányába.

http://www.irinyiverseny.mke.org.hu

5.Curie kémia emlékverseny


A Curie Oktatásfejleszt és Tehetséggondozó Alapítvány és a Magyar Tehetséggondozó Társaság kémia és környezetvédelmi szekciója a 2010/2011-es tanévben is meghirdeti a Curie kémia emlékversenyt: középiskola 9-10-11-12. évfolyamos és az általános iskolák 7-8. évfolyamos / ill. más iskolatípusok ennek megfelelő évfolyamú/ magyarországi és határainkon túli magyar tanulói számára.
A verseny célja: A tanulók érdeklődésének felkeltése játékos feladatokon keresztül a kémia iránt. A kémia és a mindennapi élet kapcsolatának felismertetése. A feladatlapok rendszeres határidőre történő elkészítésével pontos rendszeres munkára nevelés. Információkutatás képességének fejlesztése.
http://www.curiealapitvany.hu/

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 21
Tegnapi: 41
Heti: 62
Havi: 956
Össz.: 187 798

Látogatottság növelés
Oldal: Országos tanulmányi versenyek
DEBRECENI DEÁK FERENC TEHETSÉGFEJLESZTŐ KÖZÉPISKOLAI SZAKKOLLÉGIUM - © 2008 - 2019 - deak-tehetsegpont.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »