DEBRECENI DEÁK FERENC TEHETSÉGFEJLESZTŐ KÖZÉPISKOLAI SZAKKOLLÉGIUM

Hatékony segítség a tehetség felismeréséhez, kibontakozásához. Naprakész tájékoztatás a tehetséggondozó lehetőségekről. Kapcsolat a tehetséggondozásban jártas szakemberekkel, intézményekkel. Anyagi erőforrás bevonása a tehetségsegítés folyamatába.

 

 

2017/2018-as tanév

 2018. június 11. hétfő

Ma még dobtak egy páran kosárra, medicin labdával és vadásztak kapufára is. 16: 30 tól elkezdődött a bemelegítés a röplabda mérkőzéshez. 

Tanári csapat: Nyakóné Antal Ágnes, Mester Gyula, Hajdó Attila, Kovács Sándor, Deményfalvi Dóra, Szászi Éva, Szegedi Erika

Diák csapat: Herka Imre, Baráth Tamás, Földesi Gyula, Erdei Zsófia, Nagy Bence, Molnár István

17 órakor kezdőtött el a nagy összecsapás. Az első játszmát a diákok nyerték, majd a tanárok egyenlítés után átvették a vezetést. 2-1 -es állásnál kis szünetet tartottak a csapatok. A diákok összeszedték az erejüket és kiegyenlítettek. A döntő szetben összeszedettebb játékával a tanárok csapata győzött. Így ebben a versenyszámban 3-2-es eredménnyel nyertek a tanárok. A jó hangulatot Mester Gyula tanár úr biztosította, a tanári csapat fő motivátora.

Este még sor került egy páros asztalitenisz mérkőzésre is:

Mester_Hajdó ---- Ispán_ Nagy: 3-0

Az olimpiát egy sakk mérkőzés zárta, amelyen ismételten tanári győzelem született.

Gratulálunk a résztvevőknek és a győzteseknek! 

Részletes eredményekről, statisztikáról a Tanár Diák olimpia menüpontnál olvashatnak!

2018. június 7.

Folytatódott a Tanár Diák Olimpia. Újabb versenyzők kapcsolódtak be a küzdelemben. Sor került tollaslabd, sakk és amőba találkozókra is. A diákok kezdeményezésére kosárlabda KO versenyszáma is lebonyolításra került 4 fős csapatokkal. Szoros kűzdelemben a diákok csapata nyert 5-4 arányban, ebben az új olimpiai versenyszámban.

 

2018. június 6. 

Már délben elkezdték a csoportok a készülődést. Megvásárolták a szükséges alapanyagokat, előkészítették a főzéshez. A főzéssel párhuzamosan elkezdődött a XIII. Tanár_DIák Olimpia. Medicinlabda dobással kezdődött, majd következett a kosárlabda dobás, hulahopp karika és a kapufavadászat Közel 100 kollégista vett részt az első napi versenyszámokban. Vendégeink is voltak. A Hajdú-Bihar megyei kollégiumokat képviselve több pedagógus kolléga vett részt a Debreceni Deák Ferenc Tehetségfejlesztő Középiskolai Szakkollégium „Kollégiumi főzőverseny, Tanár-diák olimpia” címmel hirdetett bázisintézményi programján.A rendezvényt előkészítő megbeszélés során bemutatásra került a rendezvények szerepe és jelentősége a kollégiumi feladatellátásban, illetve kiemelésre kerültek azok a szempontok, amelyek ismeretében könnyebben értelmezhetővé vált a látott tevékenység. Nyakóné Antal Ágnes, Hajdó Attila Károly beszélt ezekről, megmutatva a kollégium honlapján található képes beszámolókat az eddigi hasonló rendezvényeinkről.

A részt vevő pedagógusok két, egymással párhuzamosan futó kollégiumi rendezvényen vehettek részt: a főzőversenyen, ahol a 10 tanulócsoport bográcsban készített ételekkel mérte össze főzőtudományát, valamint a Tanár-diák olimpián, ahol a tanulók és a pedagógusok versenyeztek különböző és változatos versenyszámokban. 

Hamarosan az ízletes ételeket kostólhatta a zsűri: Nyakóné Antal Ágnes, Nagy Anna, Oláh László és Herka Imre

Eredményeket Nyakóné Antal Ágnes ig. helyettes ismertette és Mester Gyula tanár úrral átadták a díjakat a győztes csapatoknak.

1. hely 10. csoport gulyás

2. hely 5. csoport : babgulyás, lekváros és kakaós palacsinta és jégkása

3. hely 8. csoport: bolognai

Vacsora után folytatódott a sporttevékenység. Kosárlabda dobás, asztalitenisz, kispályás labdarúgás.

Gratulálunk a szervezőknek és a diákoknak a sikeres rendezvények lebonyolításáért és a részvételért.

Főzőverseny fő szervezője: Mester Gyula

Tanár-Diák Olimpia fő szervezője: Hajdó Attila Károly

 

2018. június 5.

Nagy izgalommal várják diákjaink a holnap megrendezésre kerülő Kollégiumi Főzőversenyt. Tíz csapat nevezett a versenyre, akik a tanulócsoportjaikat képviselik. 10 bográcsban készülnek majd a finomságok. 

2018. június 1-2.

Az Ifjúsági Korcsoportos Diákolimpia országos döntőjében, Táncsport lány szóló kategóriában, Nagy Noémi 2. helyezést ért el.

 2018. május 31.

Gulyás Kupa

Asztalitenisz egyéni verseny:

1. Tárkányi László (Deák F. K.)

2. Vágner Gergő (Deák F. K.)

3. Papp Zsolt (Gulyás P. K)

gulyas_kupa_2018_asztalitenisz.jpg

2018. május 30.

Gulyás Kupa

Kispályás lány labdarugó csapatunk két győzelemmel és egy vereséggel

3. helyezést ért el. 

Csapatunk: Vígh Barbara, Egyed Judit, Hajdú Kata, Pataki Anna Zsófia, Roza Petra, Tóth Kamilla, Varga Kata, Berke Orsolya, Gere Eszter, Vámosi Anna

 

2018. május 29.

Gulyás Kupa

Kispályás labdarúgó csapatunk ismételten remekelt a labdarúgó tornán és megnyerte a harmadik tornát is ebben a tanévben.

1. Debreceni Deák Ferenc Tehetségfejlesztő Középiskolai Szakkollégium (Molnár István, Sipos Robin,  Sarka Gergő, Moravszki Zsolt, Vass Gergő,Berda Márton, Rácz Imre) 

csapatvezető: Mester Gyula 

 

 2018. május 28.

A Gulyás Kupán röplabda csapatunk 5. míg kondi csapatunk 4. helyen végzett. A fotókat készítette: Kovács Sándor 

roplabda_2018_gulyas.jpg

Röplabda csapat: Baráth Tamás, Moravszki Zsolt, Baumgartner Leona, Nagy Bence, Kállai Petra, Lukács Lili, Birta Anikó, Buzás Tamás, Földesi Gyula, Veres Csilla Csapatvezető: Nyakóné Antal Ágnes ig. helyettes, segítő Hajdó Attila

 

kondi_2018_gulyas.jpg

Kondi csapat: Halász Ferenc, Veres Nándor, Balogh Zsombor

Csapatvezető tanár: Kovács Sándor

 

2018. 05. 23. Debrecen

Végül is kegyes volt az időjárás hozzánk és sikerült megrendezni az elmaradt versenyeinket a Deák Napok keretében. 

A lány kispályás labdarúgó versenyre a sportudvarunkon került sor. A kisebb pálya több helyzetet, izgalmasabb mérkőzéseket eredményezett.

A sportszerű játékot követően a következő eredmény született:

1. Deák Ferenc Kollégium Újkerti Tagintézménye 

2. Gulyás Pál Kollégium

3. Deák Ferenc Tehetségfejlesztő Kollégium

csapatvezető: Posta Lászlóné Tegze Edit

lany_foci_2018_deak.jpg

A röplabda versenyünkön a csak egy lány játékossal felálló csapatok voltak elönyben. Ennek megfelelően alakult a verseny végeredménye is:

1. Szent József Kollégium

2. Gulyás Pál Kollégium

3. Deák Ferenc Tehetségfejlesztő Kollégium (Ványi Csongor, Nagy Bence, Veres Csilla, Lukács Lili, Veres Csilla, Birta Anikó, Bujdosó Boglárka)

4. Deák Ferenc Kollégium Újkerti Tagintézménye

csapatszervező: Nyakóné Antal Ágnes ig. helyettes

A verseny lebonyolításában segítő: Hajdó Attila Károly

ropi_2018_deak.jpg

A legizgalmasabb és a legtöbb közönséget vonzó rendezvényünk a fiú labdarúgás volt. Már a Galop Napokon látszott, hogy ebben a tanévben kiváló focicsapatot sikerült összekovácsolni Mester Gyula tanár úrnak. Ennek megfelelően, esélyezhez illően álltak fel a pályára a fiaink, de az illő alázattal. 5-1-es győzelemmel kezdtek, a tagintézményünk csapatával, majd 6-0-ra hozták a Szent József Kollégium csapatával a mérkőzést. A döntő meccsen a nagyon jó focit mutató Gulyás Pál Kollégium csapatával nézhettek farkasszemet. Közönséget gyönyörködtető játékkal sikerült 3-2-re győzniük. A deákos közönség hatalmas tapsal díjazta a bajnok csapatot.

1. Debreceni Deák Ferenc Tehetségfejlesztő Középiskolai Szakkollégium (Molnár István, Bégányi Balázs, Sipos Robin, Varga Antal, Sarka Gergő, Moravszki Zsolt, Berda Márton, Rácz Imre) 

csapatvezető: Mester Gyula 

deak_kupa_2018_foci.jpg

2. Gulyás Pál Kollégium

3. Deák Ferenc Kollégium Újkerti Tagintézménye

foci2018_deak.jpg

A Deák Napok záró rendezvényére a kollégium teraszánál került sor. Posta László igazgató úr adta át a focicsapatoknak az okleveleket, érmeket és kihirdette a Deák Kupa idei győztesét. A Vándor serleg így ismételten a kollégiumunkban maradt. A sakk egyéni, sakkcsapat, asztalitenisz, kondi, lány labdarúgás, röplabda és fiú labdarúgás versenyszámokban szerzett érmeknek megfelelő pontok alapján a következő sorrend alakult ki:

 

 1. Debreceni Deák Ferenc Tehetségfejlesztő Középiskolai Szakkollégium

     3-2-4 (arany- ezüst-bronz)                                                  17 pont

2. Gulyás Pál Kollégium 

     2-4-1                                                                                  15 pont

3. Szent József Kollégium, Deák Ferenc Kollégium Újkerti Tagintézménye

     1-0-1                                                                                    4 pont

 

Köszönjük a nevelőtestület minden tagjának a rendezvény sikeres lebonyolításában végzett kiváló munkáját:  a verseny meghírdetését, meghívók kiküldését, az oklevelek, érmek beszerzését, előkészítését, a vendégek fogadását, a zsíroskenyerek elkészítését, a hozzávalók beszerzését, a versenyszámok lebonyolítását, a díjjazást, a fotózás megszervezését és a versenyről való tudósítást. Külön köszönet a diákoknak akik segítették ezt a munkát és gratulálunk versenyzőinkenk a sportszerű, és eredményes versenyzésükhöz!

 

2018. 05.22. 

Ebben a tanévben is megrendezésre kerül a Tanár-Diák Olimpia sportrendezvényünk. 2018. június 6-7. és 11. napokon. Június 6-án a sziontén hagyományos kollégiumi "Főzőverseny"-re is sor fog kerülni.

2018. május 19. Debrecen

Universe Kupa

Nagy Noémi 3. helyezést ért el Fodor Ádámmal párban Senior I-Felnőtt E Latin kategóriában.

2018. május 15. kedd

Deák-Napok 2. nap

a Kondi csapatverseny eredménye:

1. Gulyás Pál Kollégium

2. Debreceni Deák Ferenc Tehetségfejlesztő Középiskolai Szakkollégium csapat: Balogh Zsombor, Olexa Péter, Veres Nándor

A lány kispályás labdarúgás technikai okok miatt elmaradt.

 2018. Május

Vámosi Anna DVSC kézilabda csapatával

Régiós Serdülő III. 2. hely 

Régió Ifi III. 9. hely 

Roza Petra

Régiós Serdülő III.

 

2018. május 14. hétfő

Elkezdődtek a Deák Napok rendezvénysorozat küzdelmei. Négy kolléium diákjainak biztosítunk lehetőséget, a megmérettetésre, sikerélményekre.

Az aztalitenisz egyéni verseny eredménye:

1. Papp Zsolt Gulyás P K

2. Balla Márk Gulyás P K

3. Tárkányi László Deák F K

4. Hutóczki Péter Szent József K

A versenyt szrvezte és lebonyolította: Hajdó Attila Károly

t_laszo_2018.jpg

 

A sakk egyéni verseny eredménye:

1. Egyed Judit Deák F K

2. Vágner Gergő Deák F K

3. Pósán Máté Deák F K

A sakk csapatverseny eredménye:

1. Debreceni Deák Ferenc Tehetségfejlesztő Középiskolai Szakkollégium csapata: Egyed Judit, Vágner Gergő, Pósán Máté

2. Db. DF TK Szakkollégium Újkerti tagintézménye

3. . Gulyás Pál Kolléium, Szent József Kollégium.

4. Db. Deák Ferenc T K Szakkkolléiun 2. csapata

A verseny szervezte és lebonyolitotta: Mester Gyula tanár úr.

Köszönjük a segítséget a vendégek fogadásában, a szendvicsek elkészítésében, felkínálásában Posta Lászlóné Tegze Edit, Szászi Éva tanárnőknek.

20180514_161135.jpg

 

 

 

 

 2018. május 12-13., Nyíradony

Magyar Bajnokság Aerostep UP 1 Csoport

Kóti Nóra 1. helyezést ért el a Flex HD SE csapatával.

2018. április


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 16
Tegnapi: 33
Heti: 97
Havi: 529
Össz.: 263 229

Látogatottság növelés
Oldal: Archív hírek 2017/2018
DEBRECENI DEÁK FERENC TEHETSÉGFEJLESZTŐ KÖZÉPISKOLAI SZAKKOLLÉGIUM - © 2008 - 2024 - deak-tehetsegpont.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »